fbpx

Så blev Black Friday 2017 i nätbokhandeln

Black Friday. Foto: iStock

Årets Black Friday-kampanjer är avslutade hos Bokus och Adlibris. Båda nätbokhandlar är nöjda med försäljningen och Hans Rosling blev årets storsäljare.

Både Bokus och Adlibris avslutade sina Black Friday-kampanjer under söndagen den 26 november. Hos Bokus hade då kampanjen varit igång sedan 21 november, medan Adlibris hade tjuvstartat redan ett par veckor i förväg. 

– Vi är mycket nöjda med försäljningen under hela veckan som var högre än förra året, säger Peter Brühl, Försäljning & e-handel Bokus.

Många titlar hade stark försäljning på Bokus under Black Friday, extra stark efterfrågan hade Hur jag lärde mig förstå världen av Hans Rosling och Fanny Härgestam. Men även Godnattsagor för rebelltjejer: 100 berättelser om fantastiska kvinnor av Elena Favilli och Francesca Cavallo (läs en intervju om boken med förlaget Max Ström här) samt Pixi Adventskalender stack ut med höga försäljningssiffror.

ANNONS

Även på Adlibris gick årets Black Friday bra. 

– Kampanjen gick över förväntan och vi ökade försäljningen tvåsiffrigt, säger Sakari Luovio, försäljningschef på Adlibris, som berättar att Adlibris även väljer att fortsätta med ett presentkortserbjudande under hela veckan för att bibehålla försäljningen.

På topplistan hos Adlibris under Black Friday-perioden ligger redan nämnda Hur jag lärde mig förstå världen, följd av Omgiven av idioter av Thomas Erikson, redan nämnda Godnattsagor för rebelltjejerBegynnelse av Dan Brown och Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan.

Enligt statistik från betaltjänsten DIBS slogs nytt e-handelsrekord i Sverige under Black Friday 2017, i genomsnitt ökade volymen med 14 procent och omsättningen med 20 procent. Nästan hälften av alla svenskar handlar under Black Friday och främst online – en trend som bevisligen gynnar även nätbokhandlarna.

Läs också: Black Friday 2017 – så ska Adlibris, Bokus och bokhandeln få folk att välja böcker


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny