fbpx

Frida Edman: Mitt största fokus nu är att skapa en stabil organisation

Frida Edman, Meg och Bokmässan. Foto: Natalie Greppi.

Frida Edman är nu tillförordnad mässgeneral för Bokmässan i Göteborg. Boktugg ställde några snabba frågor som alla runtom just nu vill ha svar på.

På onsdagsmorgonen gick ett pressmeddelande ut från Svenska Mässan där det meddelades att Maria Källsson, som sedan 2012 varit mässansvarig för Bokmässan, på egen begäran lämnar sin befattning under hösten. Hon ska istället bli vd för Tillväxt Lidköping och i en intervju med Nya Lidköpings-Tidningen berättade Källsson att hon sökte det jobbet redan i somras.

I pressmeddelandet gavs också beskedet att Frida Edman, affärsutvecklare vid Bok & Bibliotek, blir tf ansvarig för Bokmässan. Då lämnades inga ytterligare kommentarer utöver pressmeddelandet, men idag svarar hon på ett par snabba frågor från Boktugg.

Kommer du själv att söka jobbet som mässgeneral?
– Det vet jag inte. Mitt största fokus nu är att skapa en stabil organisation. Prioritet i det är att rekrytera en programchef för Bokmässan, den annonsen ligger redan ute på Maquires hemsida och vi välkomnar intresserade att söka. Tomas Belfrage tillträder även 1/11 som affärsansvarig för utställningen. Vi kommer jobba nära varandra, det ser jag fram emot, säger Frida Edman.

ANNONS

Hur långt har ni kommit i arbetet med nästa års mässa och har bokningarna från utställare legat på samma nivå som tidigare år så här långt?
– Nu pågår ett arbete där vi analyserar, utvärderar och lyssnar in. Bokningarna ligger i paritet som tidigare år.

Kommer du att ha dubbla jobb med ditt ansvar för Meg i väntan på ny vd och innebär detta att det arrangemanget knyts ännu närmre Bokmässan 2018?
– Som tillförordnad är jag ansvarig både för Bokmässan och Meg. Hur vi organiserar båda projekten blir en del av att skapa en stabil organisation och det arbetet är vi mitt i. Meg kommer fortsätta vara en del av Bokmässan och projekten kommer knytas närmare varandra. Hur det kommer se ut får jag återkomma till.

Både Förläggareföreningen och andra grupper av förlag har eller kommer att lämna in kravlistor till Bokmässan, enligt SVT:s Kulturnyheterna. En av punkterna där lär vara hur Nya Tider ska hanteras.

Kommer ni att säga nej till Nya Tider?
– Vi analyserar som bäst årets Bokmässa och måste få lugn och ro att göra det, vad gäller besked om enskilda utställare på Bokmässan 2018 har vi i dagsläget inga besked. Jag ber om att få återkomma i frågan, säger Frida Edman.

Vad läser du just nu?
– Jag har precis läst ut boken Att ta ett liv – fallet Kaj Linna. En bok som visar betydelsen av grävande journalistik där Stefan Lisinski återger sitt och andras journalistiska arbete och berättelsen om Linnas kamp. Nu lyssnar jag på Just nu är jag här av Isabelle Ståhl. En välformulerad berättelse som är nominerad till Augustpriset.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny