ANNONS

Wattpad introducerar Premium-alternativ utan reklam

Wattpad introducerar Premium, ett reklamfritt alternativ för sina medlemmar. Foto: Fotolia. Bildmontage: Boktugg.

Nu tar Wattpad nästa steg mot att generera intäkter till sina författare. Användare i USA och Kanada kan nu betala för Wattpad Premium och slippa annonser.

– Ett av de mest frekventa önskemålen vi hör från Wattpadders är ett annonsfritt alternativ. Därför är vi glada att lansera Wattpad Premium för medlemmar i Kanada och USA. Det är vårt första prenumerationserbjudande någonsin som ger Wattpadders mer kontroll över sin upplevelse och möjligheten att njuta av en oavbruten, reklamfri upplevelse, skriver Wattpad på sin blogg.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Wattpad Premium kommer att kosta 5,99 dollar (cirka 49 kr) per månad eller 59,99 dollar (cirka 490 kr) för den som väljer helår. Förutom att prenumeranter slipper annonserna både i mobilen och på datorn så kommer de att få tillgång till andra funktioner som ska ge möjligheter att påverka utseendet.

ANNONS

– Wattpads community är det allra viktigaste för oss och vi vill ge dem bästa möjliga upplevelse på alla våra plattformar. Wattpad Premium ger folk mer kontroll över sin Wattpad-upplevelse och gör det möjligt för oss att fortsätta erbjuda Wattpad som en gratis plattform som alla kan njuta av, säger Allen Lau, vd och grundare av Wattpad.

Wattpad har idag över 60 miljoner användare och enligt Publishing Perspectives uppgav Wattpad att de registrerar runt 130 000 nya medlemmar varje dag. Redan idag har Wattpad stöd för mer än 50 språk. Över 90 procent av aktiviteten på Wattpad sker i mobiltelefoner och surfplattor.

ANNONS

ERBJUDANDE – JUST NU: Bokus Play 3 ljudböcker för 1 krona*

*Vid registrering av Bokus Play Bas. Automatiskt månatlig prenumerationsavgift gäller efter första månaden (79kr/mån).

Den stora frågan är förstås: Hur stor andel av användarna kan konverteras till betalande kunder? Inledningsvis är det alltså endast på den nordamerikanska marknaden som Premium erbjuds men tanken är att rulla ut det på alla större marknader efterhand.

Wattpad har redan tidigare ett antal samarbeten med filmbolag och traditionella förlag. Dessutom har man skapat intäkter för sina författare genom olika typer av annonserbjudanden samt möjligheter att donera till sina favoritförfattare. Det blir spännande att se vilka intäkter de kan skapa via sitt premiumerbjudande och hur det i sin tur genererar pengar till de miljontals författare som idag publicerar sig på Wattpad.

Boktugg skrev nyligen om att de unga läser på mobilen och att det inte alltid syns i branschstatistiken. En av de plattformar som lockar tonåringarna är alltså Wattpad.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL