Ariton förlag pratar personlig utveckling i ny podd

Över en fika - Ny podd av Ariton förlag. Foto: Ariton förlag

Över en fika är Ariton förlags senaste satsning. Med det riktade poddformatet hoppas förlaget utöka sin målgrupp och få fler läsare. 
Ariton förlag har lanserat en podd på temat personlig utveckling, något som rimmar mycket väl med deras bokutgivning. Tillsammans med olika personer diskuteras temat under avslappnade former i kvartslånga program och podden heter också Över en fika.

Paret Petra och Dennis Ariton har lagt upp ett stort lager intervjuer inför poddstarten och har bunkrat upp så många att två program i veckan kommer kunna släppas hela vägen fram till nyår: torsdagsintervjuer och söndagsfilosoferande.

– Idén till podden kom för ett år sedan, säger Petra. Då hade vi gjort webbradio med samma struktur som P1:s sommarprat i fyra år. Vi ville utveckla det till något som var mer riktat och då blev det en podd. Själva grundtanken är att folk både ska inspireras och få nya insikter men också lära känna förlaget mer.

I podden blandas intervjuer med personer ur olika yrkesgrupper för att skapa kontraster mellan varierande synsätt på vad personlig utveckling är. I de första programmen ger hälsokreatören Malin Lundskog, rektorn Tina Rydberg, klädbutiksägaren Eva Fröberg, EFT-terapeuten Iréne Ödmark-Hall, serieentreprenören Pernilla Strand Petré och författaren Sten Jeansson sin syn på saken.

– Det är ett stort ämne och det finns så många olika intressanta tankar om det, säger Petra. Genom att intervjua andra yrkesgrupper än bara författare får vi draghjälp i marknadsföringen och når nya målgrupper när intervjupersonerna hjälper till att sprida podden.

Det är tacksamt att driva en podd idag menar Petra. Den digitala tekniken gör det enkelt och lättillgängligt, i stort sett varje telefon har podden inbyggd. Dessutom är det ett format som går att ägna sig åt även om man klipper gräset, kör bil eller lagar mat.

– Många lyssnar på podd medan de gör något annat, säger Petra. Så för oss är det ett väldigt bra sätt att göra mer om personlig utveckling. Vi försöker hålla programmen ganska korta, runt 15 minuter. Allt ska gå så fort idag så det känns lagom även om det inte är hela världen om det någon gång råkar bli lite längre.

I år firar Ariton förlag att de ger ut sin 50:e bok. Utslaget på de fem åren förlaget funnits ger det ett snitt på tio titlar om året.

– Det är definitivt att vi brinner för det här ämnet som är drivkraften för både podden och hela förlagsverksamheten, säger Petra. Podformat är en form av content marketing där vi kan gå djupare i ämnen. Det är en motivation till att vi startade. Med Över en fika kan vi kommunicera med vår målgrupp mer effektivt.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL