fbpx

Ariton förlag pratar personlig utveckling i ny podd

Över en fika - Ny podd av Ariton förlag. Foto: Ariton förlag

Över en fika är Ariton förlags senaste satsning. Med det riktade poddformatet hoppas förlaget utöka sin målgrupp och få fler läsare. 
Ariton förlag har lanserat en podd på temat personlig utveckling, något som rimmar mycket väl med deras bokutgivning. Tillsammans med olika personer diskuteras temat under avslappnade former i kvartslånga program och podden heter också Över en fika.

Paret Petra och Dennis Ariton har lagt upp ett stort lager intervjuer inför poddstarten och har bunkrat upp så många att två program i veckan kommer kunna släppas hela vägen fram till nyår: torsdagsintervjuer och söndagsfilosoferande.

– Idén till podden kom för ett år sedan, säger Petra. Då hade vi gjort webbradio med samma struktur som P1:s sommarprat i fyra år. Vi ville utveckla det till något som var mer riktat och då blev det en podd. Själva grundtanken är att folk både ska inspireras och få nya insikter men också lära känna förlaget mer.

ANNONS

I podden blandas intervjuer med personer ur olika yrkesgrupper för att skapa kontraster mellan varierande synsätt på vad personlig utveckling är. I de första programmen ger hälsokreatören Malin Lundskog, rektorn Tina Rydberg, klädbutiksägaren Eva Fröberg, EFT-terapeuten Iréne Ödmark-Hall, serieentreprenören Pernilla Strand Petré och författaren Sten Jeansson sin syn på saken.

– Det är ett stort ämne och det finns så många olika intressanta tankar om det, säger Petra. Genom att intervjua andra yrkesgrupper än bara författare får vi draghjälp i marknadsföringen och når nya målgrupper när intervjupersonerna hjälper till att sprida podden.

Det är tacksamt att driva en podd idag menar Petra. Den digitala tekniken gör det enkelt och lättillgängligt, i stort sett varje telefon har podden inbyggd. Dessutom är det ett format som går att ägna sig åt även om man klipper gräset, kör bil eller lagar mat.

– Många lyssnar på podd medan de gör något annat, säger Petra. Så för oss är det ett väldigt bra sätt att göra mer om personlig utveckling. Vi försöker hålla programmen ganska korta, runt 15 minuter. Allt ska gå så fort idag så det känns lagom även om det inte är hela världen om det någon gång råkar bli lite längre.

I år firar Ariton förlag att de ger ut sin 50:e bok. Utslaget på de fem åren förlaget funnits ger det ett snitt på tio titlar om året.

– Det är definitivt att vi brinner för det här ämnet som är drivkraften för både podden och hela förlagsverksamheten, säger Petra. Podformat är en form av content marketing där vi kan gå djupare i ämnen. Det är en motivation till att vi startade. Med Över en fika kan vi kommunicera med vår målgrupp mer effektivt.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Stäng meny