Word Audio startar ljudboksförlaget Modern Audio med Modernista

Pietro Maglio, Modernista och Mattias Lundgren, WAPI startar gemensamma ljudboksförlaget Modern Audio.

Word Audio Publishing Intl. (WAPI) och bokförlaget Modernista gör gemensam sak och startar tillsammans ljudboksförlaget Modern Audio AB. Det nya förlaget kommer även att jobba med Louise Bäckelin Förlags titlar.

– Vi har länge haft ett väl fungerande samarbete med Modernista och Pietro Maglio, men känner nu att vi vill ta det ett steg till. Modernistas och LBFs titlar håller en väldigt hög klass, samtidigt som de blir mer och mer kommersiella. Det passar oss perfekt, säger Mattias Lundgren VD på WAPI i ett pressmeddelande.

Ägarförhållandet mellan Sveriges största fristående ljudboksförlag WAPI och Modernista låter han vara hemligt tills vidare. WAPI har sedan tidigare skrivit flera exklusiva samarbetsavtal med olika förlag exempelvis inom Vulkangruppen där WAPI valt ut de titlar som passar för ljudbok och gett ut dessa och skickat royaltyn till originalförlaget.

I detta fall blir det istället ett nytt gemensamt förlag, Modern Audio som kommer ge ut mellan 50 och 80 ljudböcker om året och administreras från WAPIs högkvarter i Malmö. Förlagets första titlar kommer redan under hösten. Bland dem finns stora författare som Peter May, James Patterson, Anna Roos, Magnus Jonsson, Louise Penny, Kelly Rimmer.

En trend på senare år har varit att fler förlag startat upp egen utgivning av ljudböcker i takt med att intresset och efterfrågan på ljudböcker tack vare streamingtjänsterna har ökat. Men samtidigt upptäcker en del förlag att det ändå kräver en del jobb – och inte minst kunskaper om exakt vilka titlar som fungerar i ljudboksformatet. Ett område som Mattias Lundgren och hans kollegor på WAPI har lång erfarenhet av.

– Vi diskuterar samarbeten med flera olika förlag. Ibland landar det i vanliga utgivningsavtal om enskilda titlar och ibland i mer omfattande samarbetsavtal. Detta är dock första gången sedan vi startade Ordfront Ljud med Ordfront 2007 som vi går så långt som att starta ett nytt gemensamt ljudboksförlag, säger Mattias Lundgren till Boktugg.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL