fbpx

Yiannopoulos: 65 000 ex sålda på förköp

American flag against blue sky, Fotolia Milo Yiannopoulos

Högerskribenten Milo Yiannopoulos blev av med sitt bokkontrakt hos Simon & Schuster. Han hävdar att de nu egenutgivna memoarerna redan sålt över 65 000 exemplar via förköp.

Det är The Bookseller som rapporterar om att högerskribenten Milo Yiannopoulos egenutgivning av boken Dangerous verkar bli en lyckad affär. Boktugg har tidigare skrivit om hur det stormat kring boken efter att det blivit känt att Yiannopoulos som anklagats för näthat fått ett förskott på 250 000 dollar och hur Simon & Schusters imprint Treshold Editions slutligen valde att dra tillbaka den.

Yiannopoulos valde då att ge ut boken själv. Något som verkar bli en bra affär. Boken har utgivningsdag imorgon den 4 juli 2017 och författaren har nu meddelat på sitt Instagram: ”65 000 förhandsbeställningar och fortsätter räkna. Antal intervjuer i mainstram media: noll”.

ANNONS

Boken Dangerous ligger just nu 22:a på Amazons totala topp 100-lista och toppar kanske mer logiskt listan över de mest sålda böckerna på ämnet Censur.

Om uppgifterna stämmer så har Yannopoulos redan tjänat med på sin bok än förskottet från Treshold var värt. Han har tidigare meddelat att han planerar att stämma Simon & Schuster och kräva 10 miljoner dollar i skadestånd.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.