USA: Bokhandelsförsäljningen föll 3 procent i februari

Two smiling women at a book shop together.

Februari månad blev inget lyft för försäljningen i fysisk bokhandel i USA, -3,0 procent innebär ett tapp på 3,6 procent hittills i år jämfört med 2016.

Det är Publishers Weekly som rapporterar om statistik från U.S. Census Bureau som samlar in statistik från butikshandeln.

Försäljningen i bokhandel föll hela 3,7 procent i januari jämfört med föregående år vilket innebar att tappet i februari var något mindre. Februari är en svagare månad i USA, i dollar föll försäljningen från 767 till 744 miljoner.

När man sammanfattar de två första månaderna så har omsättningen i de fysiska bokhandlarna minskat med 90 miljoner dollar (motsvarande 800 miljoner kronor) jämfört med januari-februari 2016 (-3,6 procent).

Detaljhandeln som helhet ökade med 1,4 procent i februari och för de två första månaderna är ökningen 3,4 procent. Återstår att se om trenden håller i sig under mars och april eller om det är en variation kopplad till att det saknas bästsäljare som drar folk till bokhandeln jämfört med samma period 2016 då exempelvis flera Harry Potter-titlar låg på topplistan.

 

Bilden: Bokhandel, foto: Fotolia.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL