Lisa Bjurwald väljer Malmsteen Agency

Malmsten Agency som startade i höstas knyter nu till sig en av de senaste årens mest uppmärksammade författare och debattörer – Lisa Bjurwald. Det blir agenturens första externa författare.

Malmsten Agency kommer att arbeta koncentrerat med att representera författaren mot den internationella marknaden gällande översättningar samt tv- och filmrättigheter inför den stundande London Book Fair.

– Det känns mycket spännande att inleda samarbete med Malmsten Agency, en agentur som präglas av en unik kombination av erfarenhet, mod och nytänkande, säger Lisa Bjurwald.

Lisa Bjurwald är journalist och författare som bland annat skrivit flera böcker om den internationella extremhögern, och engagerat sig i frågor som rör mänskliga rättigheter och mot rasism. Hennes första skönlitterära bok, spänningsromanen om Rebecka Born heter Tills bara aska återstår och kom ut sommaren 2016.

LÄS ÄVEN: Lisa Bjurwald använder deckarformatet för samhällskritik

– Hennes sätt att berätta en spännande historia på har stark internationell potential. Samtidigt är hennes stil väldigt lämpad för andra medier än bara den inbundna boken, säger Lina Vozzi Salazar som är ansvarig agent på Malmsten Agency.

Malmsten Agency är ett systerbolag till Bokfabriken och startade i höstas. Sedan tidigare har Malmsten knutit till sig 16 författare som är utgivna på Bokfabriken, bland andra Bodil Mårtensson, Mats Ahlstedt, Birgitta Bergin, Christoffer Holst och Sofia Bergting.

Lisa Bjurwald blir därmed den första externa författaren på Malmsten, hennes senaste bok är utgiven av Bladh by Bladh.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.