fbpx

Lisa Bjurwald väljer Malmsteen Agency

Malmsten Agency som startade i höstas knyter nu till sig en av de senaste årens mest uppmärksammade författare och debattörer – Lisa Bjurwald. Det blir agenturens första externa författare.

Malmsten Agency kommer att arbeta koncentrerat med att representera författaren mot den internationella marknaden gällande översättningar samt tv- och filmrättigheter inför den stundande London Book Fair.

– Det känns mycket spännande att inleda samarbete med Malmsten Agency, en agentur som präglas av en unik kombination av erfarenhet, mod och nytänkande, säger Lisa Bjurwald.

ANNONS

Lisa Bjurwald är journalist och författare som bland annat skrivit flera böcker om den internationella extremhögern, och engagerat sig i frågor som rör mänskliga rättigheter och mot rasism. Hennes första skönlitterära bok, spänningsromanen om Rebecka Born heter Tills bara aska återstår och kom ut sommaren 2016.

LÄS ÄVEN: Lisa Bjurwald använder deckarformatet för samhällskritik

– Hennes sätt att berätta en spännande historia på har stark internationell potential. Samtidigt är hennes stil väldigt lämpad för andra medier än bara den inbundna boken, säger Lina Vozzi Salazar som är ansvarig agent på Malmsten Agency.

ANNONS

Malmsten Agency är ett systerbolag till Bokfabriken och startade i höstas. Sedan tidigare har Malmsten knutit till sig 16 författare som är utgivna på Bokfabriken, bland andra Bodil Mårtensson, Mats Ahlstedt, Birgitta Bergin, Christoffer Holst och Sofia Bergting.

Lisa Bjurwald blir därmed den första externa författaren på Malmsten, hennes senaste bok är utgiven av Bladh by Bladh.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.