fbpx

Julkalender 2016 – lucka 11: Kim W. Andersson

I dagens lucka i julkalendern tipsar serietecknaren Kim W. Andersson om tre läsvärda serier, för både invigda och oinvigda.

Kim W. Andersson är serietecknare och -författare med några böcker bakom sig, bland annat skräckserieromanen Alena som även har blivit filmatiserad och sänts både på SVT och på biografer.

– Alldeles nyligen släpptes min nya serieroman, Astrid: Vulkanmånens Kult, från Apart Förlag. Den gjorde jag åt Dark Horse Comics i USA, men den svenska utgåvan kickstartade vi så att den är mycket lyxigare.

ANNONS

Då Kim är den han är får han dispens från att tipsa om skön- och facklitteratur. Här kommer i stället Kims hetaste serietips:

sagaSaga, skriven av Brian K. Vaughan och tecknad av Fiona Staples
– Nyskapande sci-fi, kanske den bästa serien på 10 år!

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

ANNONS

 

uzumakiUzumaki av Junji Ito
– De bästa skräckserierna kommer från Japan och det här är en av de bästa. Finns faktiskt utgiven på svenska!

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

 

linda&valentin

Linda & Valentin av Pierre Christin
– Äntligen kan man få läsa dessa klassiska rymdserier. Hela mitt liv har jag fått höra om deras magi men de har länge varit omöjliga att få tag på. Men nu är de i lyxigt nytryck på svenska igen. Ladda upp innan filmen som bygger på serien kommer nästa år, Valerian av Luc Besson.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Vad tänkte du läsa i jul?
– Jag ska försöka beta av min enorma hög av seriealbum. Mest klassiker som jag känner att jag måste ha läst, till exempel Akira och Linda & Valentin.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.