Julkalender 2016 – Lucka 9: Daniel Soutine

Kristianstad Bokhandel drivs av Daniel Soutine och vi är förstås nyfikna på vilka böcker han tipsar sina kunder om inför jul.

Bakom lucka 9 hittar vi Daniel Soutine, Kristianstad Bokhandels legendariska ägare. Efter decennier i sin boklåda som innehåller allt från bred till smal litteratur bjuder han på följande tips:

Skönlitteratur

9789186905316_200x_fallers-stora-karlek_pocketFallers stora kärlek av Thommie Bayer
– Hur ofta läser vi moderna tyska romaner? Dags att börja, tycker jag. Här har vi en man som driver en antikvariat i Berlin. En kund ber honom ställa upp som chåfför i två veckor. Han tackar ja och de kör iväg på en rundresa i Tyskland i en Jaguar. De pratar om smått och stort, kärlek och kvinnor och till slut kommer det en twist i handlingen. Denna är en av de varmaste böckerna jag har läst på länge.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Facklitteratur

97891271437081947 av Elisabeth Åsbrink

Elisabeth Åsbrink räknar med att mycket som påverkar oss idag startade under 1947. FN, en lösning på mellanöstens problem, fascisternas försök att överleva, en sjuklig George Orwell skriver 1984, bland mycket annat. En fascinerande bild skriven nästan i bloggform, korta artiklar som vävs samman till en spännande ordbild.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]
Barn/ungdomsbok

9789187707254_200x_mitt-bland-stjarnorMitt bland Stjärnor av Lotta Olsson och Olof Landström

– Mitt bland stjärnor är något så ovanligt som en filosofisk poesibok för barn med fantastiska illustrationer av Olof Landström, en av skaparna till böckerna om Bu och Bä. Lotta Olssons texter tar upp livets stora frågor på ett sätt som fångar såväl liten som stor. En bok för alla åldrar!

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Vad läser du själv i julhelgerna?

– Jag läser Lina Wolff, De polyglotta älskarna.

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL