fbpx

Julia Angelin ny VD för Salomonsson Agency

Salomonsson Agency har från 1 december en ny VD, Julia Angelin, som kommer från att vara ekonomiansvarig och litterär agent på agenturen. Niclas Salomonsson lämnar över VD-posten för att fokusera på sin roll som agent.

Från och med idag tar Julia Angelin över rollen som VD för Salomonsson Agency.  Sedan 2013 har hon varit agent och ekonomiansvarig på agenturen, och har bland annat utvecklat Salomonsson Agencys barnboksavdelning. Julia Angelin berättar att hennes fokus som VD kommer att ligga på helheten: författarna, manusförfattarna, skrivandet och idéerna.

– Jag är självklart jätteglad över att få det här förtroendet och jag hoppas kunna ta vid och utveckla agenturen i samma anda som Niclas. Att han gått från att ensam göra allt och slita för våra författare, till att driva en världsledande agentur, är något som är oerhört inspirerande, säger Julia Angelin.

ANNONS

Nuvarande VD Niclas Salomonsson berättar att han startade agenturen år 2000 för att bygga författarskap. Det är fortfarande hans passion, och han vill nu satsa på att helhjärtat fokusera på sin roll som litterär agent.

– Nu vill jag lämna över stafettpinnen till Julia som är en person med bred kompetens och tillika en av de främsta agenterna jag träffat under mina 17 år i branschen. Hon har drivet att ta agenturen – och våra författare – till nya höjder, säger Niclas Salomonsson.

Salomonsson Agency är idag den ledande bok- och manusförfattaragenturen i Skandinavien med 18 anställda och en årsomsättning på drygt 26 miljoner kronor, vilket Niclas Salomonsson menar är en direkt konsekvens av att de representerar de bästa författarna. Agenturen representerar bland annat Jo Nesbø, Lars Kepler, Fredrik Backman, Liza Marklund, Jens Lapidus och Peter Birro.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny