ANNONS

Boktugg.se startar två nya tidningar

Happy loving couple at home reading a magazine and sitting on the sofa relaxing

Efter två år som blogg kommer Boktugg.se i höst att utvidgas till en tidning som förutom att distribueras i digitalt format även kommer i en pappersutgåva.

– Vi tyckte att det finns behov av en tidning som fokuserar på nya titlar och nya författare, som inspirerar till läsning och köp av böcker. Samtidigt har vi letat efter ett komplement till att sälja banners på Boktugg.se och vi kom fram till att en tidning skulle gynna både förlag och läsare, säger Sölve Dahlgren, chefredaktör för Boktugg.

Den nya tidningen kommer att heta Boktugg och utgivningstakten blir runt sex nummer per år. Först och främst blir det en digital tidning, gratis för alla att läsa, men den kommer även i en tryckt version.

– Den tryckta versionen kommer att skickas ut till beslutsfattare och nyckelpersoner i bokbranschen men det blir även möjligt att prenumerera på papperstidningen för den som föredrar papper framför att läsa digitalt.

ANNONS

boktugg-dummy-omslagEn stor del av innehållet blir katalogsidor över nya titlar från förlag som väljer att annonsera dessa. Även nya författare, debutanter, kommer att lyftas fram. Målet är att man snabbt ska få en överblick på det som är aktuellt just nu – vilka böcker släpps kommande veckor?

– Utöver det blir det en mix av intervjuer med författare, förläggare, bokhandlare och andra personer i bokbranschen. Precis som på Boktugg.se ska vi följa trender och viktiga frågor, säger Sölve Dahlgren.

Boktugg.se kommer att leva vidare ungefär som idag med nya artiklar dagligen och ett nyhetsbrev som skickas ut för dem som vill hålla sig uppdaterade.

– Tidningen Boktugg kompletterar nyhetssajten. Styrkan i en tidning är att du skaffar dig överblick. Det ska bli väldigt spännande att få vara med och starta en ny tidning igen, säger Sölve Dahlgren som var chefredaktör och redaktionschef på Egmont 1998-2003 då han bland annat höll i Tidningen Tennis och var med och startade flera andra sportmagasin.

Annonsförsäljningen till den nya tidningen har redan påbörjats. Första numret kommer i oktober.

Bakom Boktugg står bolaget Hoi Media AB som sedan i somras ägs av Sölve Dahlgren ensam, tidningen och nyhetssajten är alltså inte längre en del av Hoi-koncernen.

Fotnot: Två tidningar är alltså lite kvällstidningsrubrik, en tidning i två kanaler: digitalt och print.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se