L.C. Förlag blir en del av Hoi

Hoi Förlag förstärker i Skåne. Innovativa L.C. Förlag blir en del av förlagsgruppen.

Helsingborgsbaserade Hoi Förlag och L.C. Förlag har tecknat ett långtgående samarbetsavtal som sätter ramarna för hur L.C. Förlag och dess huvudmän ska verka inom Hoi och vilka roller de kan förväntas att ta.

– Det här betyder en tydlig förstärkning av vår organisation i Helsingborg och dessutom tillförs vi kompletterande kompetens och inte minst en intressant utgivningslista inom ett par genrer, konstaterar Sölve Dahlgren, VD för Hoi Förlag.

L.C. Förlag är ett ungt förlag som slog upp dörrarna för mindre än ett år sedan. Ändå har förlaget alltså säkrat ett antal titlar för utgivning på kort tid och även slutit avtal med ett amerikanskt förlag i syfte att nå även utanför Sveriges gränser med förlagets litteratur.

Att komma in under det paraply som ett förlag av Hoi:s storlek och kaliber kan erbjuda kan bara innebära fler möjligheter menar Yamilé A. Craig, som driver L.C. Förlag tillsammans med Nicole Löv.

– Vi fann varandra direkt. Hoi:s affärsmodell är suverän och extremt författartillvänd. Om vi kan förstärka Hoi:s starka tillväxt och resa mot lönsamhet genom att bidra med vårt aktivitetsbaserade arbetssätt så kommer båda parter att bli vinnare, det är jag övertygad om.

Grundarna av L.C. Förlag kommer fortsätta att vara ägare i bolaget, ett ägande som successivt kan komma att flyttas över till Hoi.

– Det här är ännu en pusselbit i att bygga det som kan bli en av de absolut starkaste aktörerna i svensk förlagsbransch, konstaterar Lars Rambe, styrelseordförande och en av grundarna av Hoi Förlag. Vi är mycket glada att få välkomna ytterligare ett par entreprenörer till förlaget. Personer som kan göra skillnad och vara med och utveckla verksamheten.

För mer information kontakta Sölve Dahlgren, VD, Hoi Förlag tel 0708-451576

Hoi Förlag startade 2010 och har vuxit mycket snabbt. Hittills har förlaget gett ut närmare 120 titlar och ett hundratal författare. Sedan februari i år ingår även Hamrelius Bokhandel i Malmö i koncernen som under 2015 beräknas omsätta över 15 MSEK. www.hoi.se

L.C. Förlag startade 2015 och ger ut böcker främst inom genrerna spänning, fantasy/sci-fi, erotik och romance. www.lov-craig-forlag.com

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

retired2@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL