Alex och Sigges omtalade bok är på väg att gå om Millennium

Enligt Bookmark förlag kommer Alex och Sigges bok att ha fler förhandsbokningar än Millennium hade, och den exklusiva Limited Edition översålde på bara några få timmar, berättar Bookmarks förlagschef.

Så löd det från förlaget innan det efterlängtade boksläppet under årets bokmässa. Och mässan gick över förväntan.

– Det var en helt magisk mässa för oss! Det häftigaste jag varit med om! Att se alla dessa fans darra, skratta, gråta när de närmade sig Alex och Sigge. Det kändes härligt att kunna nå ut med en populärfilosofisk bok till en målgrupp som inte är självklart traditionella bokläsare och få ett sådant gensvar, säger förlagschefen Claes Ericson.

Det har minst sagt varit mycket prat om Alex och Sigges bok Tid ända sedan medierna i våras gick ut med det otroligt stora förskottet som de fick, på en bok som inte ens hade skrivits ännu. Det blev budgivning mellan förlaget, som alla ville fånga Alex och Sigge men det var Bookmark förlag som slutligen stod som vinnare. Förlagschefen berättar lite mer om hur resan såg ut.

– Jag älskar Alex och Sigge sedan tidigare och har noggrant följt dem i deras olika kanaler. Ingenstans är avståndet mellan djupt och lågt, allvar och humor, så kort som i deras podcast. Nu skulle den känslan överföras till bokform! Men aldrig är de så starka, personliga eller träffsäkra som i skrift, tycker jag, och jag kände trygghet att det skulle bli mycket, mycket bra! Ja, det var speciellt, och det var nog flera som kände så eftersom de var så många som visade intresse för projektet!

Sedan släppte Bookmark förlag en Limited Edition av boken Tid, innan den officiella releasen. Planen var 1500 exemplar av boken, men siffran spräcktes efter bara några timmar.

– Ja, vi hade planerat 1 500 ex, men 1 750 ex såldes på några timmar innan vi hann stoppa. Helt otroligt, jag har aldrig varit med om något liknande, säger Claes.

Att boken skulle bli en sådan succé var det förmodligen många som hade på känn, även om det var en ren chansning när Bookmark nappade på budgivningen i våras. Såhär i efterhand måste man ju säga att de kammade hem storvinsten, även om bara tiden kan utvisa hur den fortsatta försäljningen kommer att te sig. Men förlaget har redan en fullbokad kalender inplanerad för sina nya författare.

– Det är i nuläget ett tjog författarsigneringar inplanerade med Bokens afton över hela landet. I december släpps Christmas edition och ytterligare signeringar är inplanerade, avslutar Claes Ericson.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

retired2@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL