fbpx

Lars Lerin vinner Augustpriset 2014 i kategorin ”Årets fackbok”

Lars Lerin blir årets vinnare av Augustpriset i kategorin ”Årets svenska fackbok”!

Boken Naturlära (Albert Bonniers förlag) av Lars Lerin är en bok fylld av akvareller där denne målare skildrar den svenska naturen på ett magiskt vis. Den svenska naturen skildras i allmänhet, och författarens hemtrakter i Värmland i synnerhet. Det lilla och det stora blir magiskt i målningar med årstidens skiftningar, färgade höstlov och detaljer som skalbaggar, fjärilar och annat smått som blir vackert.

Naturlära, Lars Lerin, Albert Bonniers förlag_HR
Lars Lerin – vinnare av ”Årets fackbok”

Målningarna ackompanjeras av Lerins egna texter i form av dagboksanteckningar, funderingar, betraktelser och tankar, som blandas upp med citat från kända svenska författare. Lars Lerin fångar magin i den svenska naturen och visar på det gudomliga som finns runt oss.

ANNONS

 

Övriga nominerade i kategorin ”Årets svenska fackbok” var:

Anders Rydell: Plundrarna: Hur nazisterna stal Europas konstskatter
Per Wästberg: Erik och Margot: En kärlekshistoria
Anna Charlotta Gunnarson: Popmusik rimmar på politik
Tina Thunander: Doktor Nasser har ingen bil: Kairo i omvälvningens tid
Håkan Håkansson: Vid tidens ände: om stormaktstidens vidunderliga drömvärld och en profet vid dess yttersta rand

 

Foto: Cato Lein & Sören Andersson

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.