fbpx

Lars Lerin vinner Augustpriset 2014 i kategorin ”Årets fackbok”

Lars Lerin blir årets vinnare av Augustpriset i kategorin ”Årets svenska fackbok”!

Boken Naturlära (Albert Bonniers förlag) av Lars Lerin är en bok fylld av akvareller där denne målare skildrar den svenska naturen på ett magiskt vis. Den svenska naturen skildras i allmänhet, och författarens hemtrakter i Värmland i synnerhet. Det lilla och det stora blir magiskt i målningar med årstidens skiftningar, färgade höstlov och detaljer som skalbaggar, fjärilar och annat smått som blir vackert.

Naturlära, Lars Lerin, Albert Bonniers förlag_HR
Lars Lerin – vinnare av ”Årets fackbok”

Målningarna ackompanjeras av Lerins egna texter i form av dagboksanteckningar, funderingar, betraktelser och tankar, som blandas upp med citat från kända svenska författare. Lars Lerin fångar magin i den svenska naturen och visar på det gudomliga som finns runt oss.

ANNONS

 

Övriga nominerade i kategorin ”Årets svenska fackbok” var:

Anders Rydell: Plundrarna: Hur nazisterna stal Europas konstskatter
Per Wästberg: Erik och Margot: En kärlekshistoria
Anna Charlotta Gunnarson: Popmusik rimmar på politik
Tina Thunander: Doktor Nasser har ingen bil: Kairo i omvälvningens tid
Håkan Håkansson: Vid tidens ände: om stormaktstidens vidunderliga drömvärld och en profet vid dess yttersta rand

 

Foto: Cato Lein & Sören Andersson


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired1@boktugg.se

Stäng meny