Nytänkande: hybrid mellan serie och kokbok från Kartago

Bokbranschen är ständigt i förnyelse och strävar hela tiden efter något nytt, annorlunda och spännande. Nu har Kartago förlag gett ut en bok som utan tvekan får en att höja på ögonbrynen – en biografi i serie- och kokboksformat.

junoff_inlaga_3.indd

I boken ”Lena Junoff – primadonnan från Hisingen” porträtteras nu den svenska rockstjärnan Lena Junoff av Bo Sjökvist som intervjuat Junoff och fått alla historier berättade för sig. Sjökvist ger en bild av vad han kallar Sveriges första kvinnliga rockstjärna och ett liv innehållande både Rod Stewart, The Beach Boys och Hep Stars. Allt genom en spännande mix av tecknat och recept.

Alla historier i boken har mer eller mindre med mat och dryck att göra och därför avslutas varje kapitel med recept på en eller fler maträtter. Historierna i sig berättas genom Pontus Lundkvists tecknade serier och boken innehåller även en mängd pressklipp och fotografier i en nytänkande blandning.

junoff_inlaga_3.indd

Bo Sjökvist tror själv att boken kommer att uppskattas av många, och säger:
– Alla som gillar att laga mat och vill läsa starka och gripande levnadsöden. Och förstås alla som är intresserade av musikhistoria och uppskattar god bildkonst!

Just att kombinera sina läsares olika intresseområden och att få fram en produkt som kan leverera på mer än ett plan och som på ett hänförande sätt bidrar med något nytt till marknaden, känns som ett lyckodrag för Kartago förlag, där boken ges ut.

Bokbranschen är i förändring, och kanske är denna hybrid bara början på en ny era?

 

retired1@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,