John Green dominerar USA-topplista

John Green har fem av tio platser på listan över de mest sålda böckerna i USA i veckan.

Nielsen BookScan presenterar varje vecka en topplista över de mest sålda böckerna i USA. De två första platserna innehas av två olika utgåvor av John Greens succéroman The Fault in Our Stars. Pocketutgåvan av samma titel återfinns dessutom på 7:e plats. Dessa tre olika format har tillsammans sålt i över två miljoner exemplar i USA.

Green lyckas dessutom ta sjätteplatsen med sin sju år gamla Looking for Alaska och 8:e plats med Paper Towns.

Även i Sverige skördar John Green stora framgångar. Den engelska utgåvan The Fault in Our Stars toppade Bokus topplista över mest sålda böcker igår och den svenska utgåvan låg på tionde plats. Den ges i Sverige ut av Bonnier Carlsen.

1. The Fault in Our Stars av John Green
2. The Fault in Our Stars av John Green
3. Written in My Own Heart’s Blood av Diana Gabaldon
4. Hard Choices av Hilary Rodham Clinton
5. Mr Mercedes av Stephen King
6. Looking for Alaska av John Green
7. The Fault in Our Stars av John Green
8. Paper Towns av John Green
9. Tales from a Not-So-Glam TV Star Rachel Renee Russell
10. One Nation: What We Can All Do to Save America’s Future av
Ben och Candy Carson

(topp 10 overall vecka 24 – 2014)

Copyright/fotograf: Ton Keone

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.