fbpx

John Green dominerar USA-topplista

John Green har fem av tio platser på listan över de mest sålda böckerna i USA i veckan.

Nielsen BookScan presenterar varje vecka en topplista över de mest sålda böckerna i USA. De två första platserna innehas av två olika utgåvor av John Greens succéroman The Fault in Our Stars. Pocketutgåvan av samma titel återfinns dessutom på 7:e plats. Dessa tre olika format har tillsammans sålt i över två miljoner exemplar i USA.

Green lyckas dessutom ta sjätteplatsen med sin sju år gamla Looking for Alaska och 8:e plats med Paper Towns.

ANNONS

Även i Sverige skördar John Green stora framgångar. Den engelska utgåvan The Fault in Our Stars toppade Bokus topplista över mest sålda böcker igår och den svenska utgåvan låg på tionde plats. Den ges i Sverige ut av Bonnier Carlsen.

1. The Fault in Our Stars av John Green
2. The Fault in Our Stars av John Green
3. Written in My Own Heart’s Blood av Diana Gabaldon
4. Hard Choices av Hilary Rodham Clinton
5. Mr Mercedes av Stephen King
6. Looking for Alaska av John Green
7. The Fault in Our Stars av John Green
8. Paper Towns av John Green
9. Tales from a Not-So-Glam TV Star Rachel Renee Russell
10. One Nation: What We Can All Do to Save America’s Future av
Ben och Candy Carson

(topp 10 overall vecka 24 – 2014)

ANNONS

Copyright/fotograf: Ton Keone

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.