Bia Sigge byter Pocketshop mot Massolit

Bia Sigge på Pocketshop, kommer från och med i höst att byta sida från bokhandel till förlag när hon börjar som förläggare på Massolit Förlag.

Bia Sigge tillträder som förläggare på Massolit Förlag. Närmast kommer Bia Sigge från Pocket Shop där hon arbetat som sortimentansvarig de senaste åren. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 september.

– Vi är glada och stolta över att Bia Sigge har valt att börja hos oss, säger Camilla Silfvenius, förslagschef och vVD på Massolit Förlagsgrupp.

– Bias erfarenhet från återförsäljarledet och den branschkunskap hon har är en stor tillgång för oss i arbetet med att ge våra svenska framgångsrika författarskap ytterligare fokus och komplettera dessa med utländska översatta framgångar i enlighet med vår strategi, fortsätter Camilla.

– Jag har i åratal tipsat olika förlag om böcker eller författarskap jag trott haft potential och ser nu fram emot att koncentrera detta genom att, som förläggare på Massolit, leta upp de kommersiella pärlorna. Och det ska bli väldigt roligt att få arbeta nära de svenska författarna och bidra till att ge dem möjlighet att växa, säger Bia Sigge.

Massolit Förlagsgrupp AB har nyligen genomfört förändringar i organisationsstrukturen. Ökad lönsamhet samt större flexibilitet och effektivitet är faktorer som varit drivande i det förändringsarbetet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi har kikat på en mer flexibel arbetsstruktur där relevant kompetens kopplas ihop med lämpligt projekt och arbetet sker i en liten och fokuserad arbetsgrupp. Det blir fortsättningsvis arbetsmodellen på Massolit Förlagsgrupp, berättar Vd Stefan Henriksen.

Uppdaterat: Läs även intervju med Bia Sigge själv >>

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL