Alfabeta

Alfabeta Bokförlag

Alfabeta Bokförlag är ett ledande fristående kvalitetsförlag. Alfabeta ger ut ca 60-70 nya titlar per år. Skön- och facklitteratur för vuxna och barn- och ungdomsböcker. Alfabeta är något i dagens Sverige så ovanligt som ett självständigt förlag som inte tillhör någon av de stora förlagsgrupperna. Omsättningen är ca 30 miljoner kronor per år.

Poängen

Själva poängen med Alfabeta har sedan starten varit, och är alltjämt, att det ska vara ett förlag som har en klar kvalitetslinje. Som läsare ska man ha rätt att förvänta sig att en bok det står Alfabeta på ger en varaktig läsupplevelse. Och som författare, tecknare, översättare osv ska man kunna lita på att förlaget gör allt för att göra boken så bra som bara är möjligt. Det innebär förstås att vi också ställer stora krav på vad som ska ges ut. Och på våra upphovsmän/kvinnor. Men syftet är gott och målet gemensamt.

Alfabeta på nätet

På denna sajt presenterar vi samtliga titlar ur Alfabetas utgivning som just nu finns i lager. Av dessa är 60-70 nya för i år. Böcker av många av landets främsta författare och tecknare. Och ett antal godbitar från andra språkområden. Välj, läs och överraskas. Hör gärna av dig till förlaget med synpunkter på vår utgivning och på vår sajt. Eller varför inte med utgivningsförslag?

Bäst både före och efter

Kvalitetsböcker är inga färskvaror. Därför är vi måna om att hålla våra böcker tillgängliga. Vi återutger också många böcker ur vår tidigare utgivning.

Kommande utgåvor

Senast utgivna böcker