Bokförlaget Semic

Svenska folkets förlag

Oftare än du tror faller valet på en bok från Bokförlaget Semic. Vi trycker våra böcker i ovanligt stora upplagor, säljer dem till ovanligt låga priser och når ovanligt många läsare. Vi riktar oss till unga och gamla, vana bokslukare – och till alla som inte köper böcker så ofta. Det är vi stolta över.

Det finns goda skäl att kalla förlaget för ”svenska folkets bokförlag”, t ex att nästan alla våra böcker är svenska originalböcker. Vi gör böcker av de mest skilda slag, om mat & dryck, handarbete, hobby, blommor & trädgård, djur & natur, sport & fakta och böcker för barn & ungdom, kalendrar och julklassiker. Och vi satsar på att arbeta med de bästa svenska författarna, tecknarna och fotograferna, som ju bäst vet hur man gör böcker för en svensk publik.

Du hittar våra böcker där böcker säljs – i bokhandeln, på varuhus, specialbutiker, via bokklubbar och internetboklådor – och de flesta av våra nyheter säljs också som jultidningar via Jultidningsförlagets julkatalog. Och apropå julen började förlagets historia med Julstämning, den anrika jultidningen med det exceptionellt fina trycket som utkommit sen 1906. Året efter kom sagosamlingen Bland tomtar och troll, och bland våra årliga storsäljande klassiker finns också ex Faktakalendern och Köksalmanack. Men givetvis kommer vi varje år också med ett stort antal spännande nyheter!

Kommande utgåvor

Senast utgivna böcker