Ozzie Adenborg

Åsa Ozzie Adenborg är född 1972 i Malmö och uppvuxen i Löddeköpinge. Hon studerade rättssociologi och socialpsykologi vid Lunds universitet, kriminologi vid Stockholms universitet samt ungdomskriminalitet och subkulturer vid Teeside Univeristy (UK). Influerad av Philip Lynott’s tragiska död 1986 ville Ozzie hjälpa missbrukare till ett drogfritt liv. Hon lämnade universitetet innan hon var färdig med sin magisterexamen och började arbeta i kriminalvården och frivården, först som frivårdsinspektör och senare som kriminalvårdsinspektör. Under åren 2005 - 2009 arbetade Ozzie som artist service manager på Sweden Rock Festival, och var tills nyligen delägare.

Arbetet med boken om Pretty Maids har hållit på länge och det var när Ozzie letade efter en plats att skriva som hon fann det gamla badhotellet Örestrand i Strandbaden, norra Höganäs. Planen var att skriva hela veckorna och baka på helgerna under pandemiåret 2021. Succén var en överraskning, efter 8 månader röstades Tea Room Kullaberg fram som den bästa veganska restaurangen i Helsingborg och Höganäs.

Ozzie arbetar nu på en biografi om trumslagaren Hempo Hildén, som dog innan de hann göra klart boken. Det kommer även att släppas en bok med recept och bilder från Tea Room Kullaberg. Båda böckerna planeras att släppas 2024.

Ozzie Adenborg hennes make Janne Stark och deras två katter bor i Nyhamnsläge i nordvästra Skåne.