Cecee Rowland-Huss

Mitt namn är Cecee Rowland-Huss och jag har skrivit Nelle and the Willow, som är illustrerad av min svåger Andreas Huss.

Nelle and the Willow är min första bok. Jag är uppvuxen i England och har en engelsk mamma så därför skriver jag på Engelska, det flyter mer naturligt för mig. 

Dans och musik har alltid funnits i mitt liv och på något sätt ligger de nära i mitt skrivande med. Kompositören som nu tonsätter Nelle and the Willow frågade mig om jag visste att jag skriver i tretakt. Detta är inget jag tänkt på men jag har ofta en rytm i huvudet när jag skriver så därför är det jättespännande att nu få höra boken bli till en musikal. 

Jag inspireras av naturen, människor och relationer. Jag vill gärna förmedla saker som jag lärt mig i livet på ett lekfullt sätt så barn kan ta det till sig. Min första bok handlar till exempel om att gärna drömma sig bort men att inte ta det fina i vardagen, som familj och trygghet för givet. Jag har börjat på ett par uppföljare men njuter just nu av allt kring Nelle and the Willow.