Isabella Murray

Isabella föddes 1955 i Stockholm i ett prästhem, i en tid då samkönad kärlek definierades som psykisk sjukdom. Nu debuterar hon med kärleksromanen ”En stund på jorden” som handlar om liv och död, kärlek, förlust och sorg och om skönheten i det djupt mänskliga. Prästen Ella och rosenterapeuten Solveig möts sent i livet i svindlande kärlek. Det är en rolig och innerlig berättelse med både allvar och tillförsikt. Femtonåriga fostersonen Simons mamma sitter i fängelse för att ha dödat Simons pappa. Vikingahunden Torgrim tröstar sina människor. Det mesta i boken är självupplevt.

– Min första kärleksrelation med en kvinna var fantastiskt härlig och det var helt obegripligt hur något så fint kunde betraktas som något så fult och skamfyllt i omvärldens ögon.

Isabella har själv arbetat som Rosenterapeut och som kriminalvårdare på en kvinnoanstalt. Nu är hon pensionär, författare och hunduppfödare och bor sedan drygt tjugo år i Göteborg nära havet tillsammans med sin fru sedan snart 30 år och fyra hundar. Paret har tre vuxna barn och ett barnbarn tillsammans.