Annika Leone

Annika Leone är född 1974 och bor på Södermalm i Stockholm. Med en bakgrund som redaktör, krönikör och skribent på livsstilsmagasin och på kvällstidningen Expressen arbetar Annika nu som frilansjournalist och föräldrabloggare.

Under Annikas uppväxt i Sundbyberg, med en italienska pappa och en finsk mamma, förstod hon tydligt skillnaden mellan matens betydelse i olika kulturer. När hennes mamma, precis som många andra av den tidens mammor, bantade och såg på när Susanne Lanefeldt skrek ”kniiiip” i tv, var det tvärtom för hennes italienska pappa som såg mat på ett helt annat sätt – kul och njutningsfullt. Så när Annika fick dottern Lilo var det viktigt för henne att låta sin dotter förstå att mat ska vara ett positivt inslag i livet, och att som mamma aldrig banta eller prata nedsättande om sin kropp.

Idag är Annika en av de profiler som kopplas ihop med kroppspositivism och matglädje – och med extra förkärlek för pasta.

Bara rumpor (2019) är Annikas första bok och med den vill hon att barn (och deras föräldrar!) ska få förstå att alla ser olika ut – och att det är högst normalt att göra det! Sommaren 2020 kommer uppföljaren Bara rumpor på stranden!