Karin Skarin

Karin Skarin är beteendevetaren som arbetat som utvecklingsledare, projektledare och enhetschef inom kommunal verksamhet. Karin vill sprida kunskap om den kommunala världens viktiga arbete och många utmaningar. Under 2019 och 2020 har hon utkommit med två böcker: först ”Heltid som norm - ett kamikazeuppdrag?” som handlar om bemanning och jämställdhet och nu senast ”Överlevnadsguide för enhetschefer” som ger en god inblick i dessa slitvargars kaosartade vardag. Karins målsättning är att skriva facklitteratur om svåra ämnen på ett underhållande, begripligt och nyttigt sätt, med önskan om att det faktiskt ska göra skillnad för andra i praktiken.

Förutom att arbeta med utveckling och förändring skriver Karin kreativt och finns som medförfattare till antologin Tjugo sällsamma berättelser jag fann i en garderob, utgiven i samarbete mellan Catoblepas Förlag och Göteborgs Stadsmuseum. Det kreativa skrivandet ligger Karin mycket varmt om hjärtat och hon hoppas snart kunna ställa sin första utgivna roman i hyllan bredvid sina andra böcker.

Karin bor med sin familj i Lidköping. Familjen utgörs av mannen, döttrarna, djuren, resten och alla andra. Hon använder sin tid till att leva, läsa, lära, skriva och umgås och tycker det är viktigt att dela med sig av kunskap som kan ge verklig förändring där det behövs. Men förändring för sakens skull är hon inte mycket för - bevara gärna det som går!

Vill du komma i kontakt med Karin? Hon finns på LinkedIn och på skarinkonsult.se