Michael Rosen

Tommy Jeansson är född i Karlshamn och uppväxt i Olofström Blekinge där han är bosatt. Efter två år på fordonsteknisk linje på gymnasiet har han jobbat i industri från och till i hela sitt yrkesverksamma liv. Sedan en lång tid tillbaka jobbar han på Volvo i Olofström. Debutromanen Ett myteri inifrån är en självbiografi där författarne har brottats med psykisk ohälsa och gått odiagnostiserad genom ett nästan helt liv.
- Är idag diagnostiserad med Bipolär sjukdom typ 2 och ADHD. Tror min berättelse är viktig för att avstigmatisera den psykiska ohälsan, och kanske också få folk upplysta och få förståelsen för detta rätt eskalerade problem av idag, säger Tommy.
- Jag har alltid tyckt om att skriva, jag har skrivit lite dikter, bloggar osv. Jag har också två år i följd vunnit ett mångfaldpris (Volvo), där jag har skrivit om mångfalden i mitt arbetslag och hur vi förbättrar och förädlar den. Jag går ofta och antecknar i min telefon: ord, meningar som jag kan ha nytta av i ett bokprojekt eller till något framtida projekt. Jag känner att det finns mer böcker inom mig och den som lever får se.