Nils Ringstedt

Född 11 maj 1934. Jag är civilekonom, fil lic i företagsekonomi, fil lic i arkeologi och fil dr i arkeologi. Min yrkesverksamhet har varit statlig. Pensionerades 1999 från Konsumentverket där jag var avdelningschef och stf generaldirektör. Jag har i många år arbetat i styrelsen för Bromma hembygdsförening som sekreterare men numera endast som fornminnesansvarig. Jag har som hobby att skriva böcker och artiklar om Brommas arkeologi och historia och att leta fornminnen i Bromma. De anmäls därefter till Länsstyrelsen för registrering i Fornminnesregistret. Följande böcker om Bromma har jag skrivit:

Bromma före historien (2008), Torpen i Bromma.Historik,lägen och lämningar.(2010) Brommas skyltade kulturminnen (med bidrag av Bengt Windelhed). (2012). Byar, gårdar och säterier i Bromma. (2015). Hur Bromma växte fram. (2017) Norra Ängbys gatunamn - en färd genom nordisk historia. (2018) Konstnärerna i Södra Ängbys gatunamn (2020). På spaning efter Brommas historia. Människor och bebyggelse under 5000 år. (2022).(Den sista boken har bokförlaget Vinghästen gett ut - de övriga Bromma hembygdsförening).

Vidare har jag skrivit Svenska Fornminnesföreningen. Historik, fonder och stiftelser, Monteliusmedaljen,övrig verksamhet. (den skrevs till föreningens 150årsjubileum 2019.)

Tidigare har jag för bokförlaget Forum skrivit (1971) Konkurrensbegränsningslagen och företaget samt för Stockholm Archaeological Reports The Birka chamber graves. Economic and Social Aspects. An analysis based on quantitative mehtods. (1997)