Cecilia Rojek

ECILIA ROJEK växte upp i Strängnäs. Idag bor hon sedan många år tillbaka utanför Stockholm med sin familj. Hon arbetar som skribent och content manager. I sitt författarskap väver Cecilia samman äventyr, mystik och känslor med historiska platser och fakta.

Nuvarande bokprojekt skriver Cecilia med barn- och ungdomsgrupper från Strängnäs kommun. Boken ges ut höstlovet 2023 och är en del av ’Strängnäs 500-årsresa’.

Cecilia debuterade som barnboksförfattare 2017 på Idus förlag med kapitelboken I raketfart med änglapappan, som uppmärksammades av SVT.se/Barnkanalen. 2018 gav samma förlag ut uppföljaren, Äventyr i havsdjupen. Århundradets gangsterkupp utgiven 2020 är den tredje, fristående delen. Den uppmärksammades av Kulturrådet.

Cecilia har också skrivit skräck- och relationsserien Spöksyn. Den utspelar sig i Gamla stan i Stockholm och handlar om Tuva Hjelte och de spökmysterier hon dras in i. Där ingår hittills Poltergeisten, Demonen och Mumien. Samtliga utgivna av Ordalaget Bokförlag.

Cecilia är även medförfattare till fantasyserien Constancias rike. En ljudboksserie för barn mellan 5 och 10 år, framtagen av Mikael Rosengren. Här kryddas äventyren med ljudeffekter och musik. Hon skriver också ljudböcker om Lilly, för barn mellan 3 och 6 år.