Lena Holfve

Jag är författare, och min tolfte bok heter ”Utmattad – Fri från hjärndimma”och min trettonde är titlad”Mögelförgiftad” och min fjortonde heter ”Sömnlös”.

Den femtonde är titlar ”Parasitfri” och de finns i Internetbokhandeln, Bokus och Adlibris, men snabbast är nog Immun.se och även Bod säljer billigare men med längre leveranstid.

Ett stort internationellt förlag har börjat ge ut äldre böcker som ljudböcker, och en del dyker också upp i Storytell. Den sextonde är titlat ”2019 – sett med Lenas ögon” och den finns i bokhandeln.

Varför?

Jag insjuknade akut 2011-2012, och sa som många; “Jag har inte tid att vara sjuk”, och det där höll jag på med tills jag en dag vaknade förlamad.

Rätt snart efter det havererade allt och alla jobb lades ner, jag drev bl.a. min skapelse www.taltips.se och www.teaterlistan.se, och skolans tekniker Håkan fick alla mina kulturskolor i sitt knä.

Under tre år blev tillfrisknandet mitt enda arbete, och jag vårdades främst av indiska läkare.

Jag föll, bröt ett ben, fick en fraktur över käken. och blev sen felopererad två gånger i Sverige. Mina bihålor sprängdes, och jag klarar inte kyla och håller mig utomlands främst vintertid. Under fem år nu har jag varit i Indien mitt i vintern för även klimatet på Cypern, där jag ofta är, blir för kallt.

Eftersom jag gjorde mig av med alla bolag då jag insjuknade kände jag för att börja skriva igen efter 25 års tystnad.

Vi har härmat mitt tillfrisknande

Utmattningsskolan bygger på min personliga tro att om jag blev frisk med indiska metoder kan alla bli det som har vår sjukdom. I domänen utmattad.net talar kvinnor ut som numera är återställda, och som gick i min fotspår, avsnitt för avsnitt.

Vi har nytta av flera saker; dels att jag kan skriva, och har byggt enorma mängder IT-plattformar i mina dagar, och att teknikern Håkan är med oss här.

I skrivandets stund har vi kört i snart tre år, sen 27 juli 2016, och jag ser redan att många medlemmar “svarar” som de ska på metoderna. Mitt mål är att skapa en handlingsplan som håller, och det materialet lär komma i bokform vartefter.

Skolan har en Medberoendekurs, de stressas på ett helt annat sätt, och med anledning av den har jag återutgett den klassiska boken ”Botten Upp”.

Några av skolans medlemmar minns mig från min tid som svensk yrkesförfattare, och vi har inte problem med minnet. Det är närminnet som stökar då man är sjuk.

Som frisk ser man tjugo år yngre ut

Du ser själv på dessa två medlemmar varav den högra hade samma problem som jag själv nämligen en aluminiumförgiftning som då kallades för ”utmattningssyndrom”.