Mikaela Kindblom

Jag är filmhistoriker, författare, guide och filmpedagog och har skrivit och berättat om film i närmare 30 år. Jag har en fil.kand i filmvetenskap i grunden och har mest varit verksam som frilans. Men jag har även jobbat på alla möjliga kulturinstitutioner, som Sveriges Television, Kungliga biblioteket, bokklubben Månadens bok, Folkets Bio och Författarcentrum samt varit vikarierande språklärare i svenska, franska och engelska i fem års tid. 

Jag har berättat om mina böcker på bland annat Stadsbiblioteken i Stockholm, Solna och Sundbyberg samt hos en mängd olika kulturföreningar och organisationer, alltifrån stora kulturarrangörer som Seniouruniversitetet till mindre föreningar som Karin Swanströms-sällskapet i Trönö. 

Jag är en mycket van föredragshållare och älskar att möta en publik. Jag gillar kulturkrockar och jag älskar att väcka lusten att upptäcka vår svenska filmhistoria. Sedan fem år tillbaka jobbar jag även halvtid som projektledare på Stiftelsen Filmstadens kultur i Solna där jag guidar och arrangerar filmvisningar och skolbio. 

Jag är bosatt i Nacka utanför Stockholm och har turen att ha en familj som delar min passion för film, historia och det skrivna ordet.

Källa: Författarcentrum