Emily Henry blev bästsäljare utan Tiktok och turnéer

Lavender Lit ger ut Emily Henry på svenska.

🤳 BÄSTSÄLJARE. När NY Times intervjuar Emily Henry (som sålt över 7 miljoner böcker i USA sedan 2020 och vars senaste bok översatt till svenska är En lustig historia) så blir vinkeln hur hon skriver bästäljare utan att lämna sin komfortzon. Hon vill inte bli en ”författare/minikändis”. Trots att hennes böcker trendar på Tiktok, men själv håller hon sig därifrån.
”Emily Henry har aldrig varit på en bokturné eller hållit en traditionell bokhandelssignering. Hon är inte på TikTok. Hennes Instagram visar bokomslag och ibland en utlottning; det finns inga garderobsturer, räddade katter eller elegant upplagda snacks”, skriver NY Times.
Kanske får hon gå på röda mattan framöver – fyra av hennes böcker ska filmatiseras.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.