Ingrid Carlberg får Anna Lindh-priset

Ingrid Carlberg får pris till Anna Lindhs ära. Arkivbild; CHRISTINE OLSSON/TT.

Författaren, journalisten och akademiledamoten Ingrid Carlberg har utsetts till 2024 års Anna Lindh-pristagare.

”Ingrid Carlberg har genom sitt författarskap både gjort uppskattade biografier och satt strålkastarljuset på olika missförhållanden. Inte minst genom sin senaste bok Marionetterna, där hon beskriver hur samhällsutvecklingen lett fram till den verklighet vi lever i i dag med trollfabriker, desinformation, hat och lögner i det offentliga samtalet”, skriver Ann Linde, ordförande i Anna Lindhs minnesfond, i ett pressmeddelande.

Ingrid Carlberg har varit verksam som författare i över 20 år. Hon började sin karriär som journalist på 1990-talet och har bland annat varit undersökande journalist och ledarskribent på Dagens Nyheter. I oktober 2020 valdes hon in på stol 5 i Svenska Akademien.

Anna Lindh-priset delas ut årligen ut till minne av Anna Lindh, som avled 2003. I år delas utmärkelsen ut vid en prisceremoni på Medelhavsmuseet den 19 juni, som är Anna Lindhs födelsedag.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.