Marie Englund debuterar med Vingklippta

Marie Englund. Fotograf: Peter Jennerheim

Jag har närt drömmen att debutera med en roman sedan tonåren. Som yngre läste och skrev jag mest hästberättelser men efter hand som intresset ökade för historia, mysterier och detaljerade beskrivningar fick mina egna berättelser djupare detaljer och en mer invecklad dramaturgi.

Jag är uppväxt nära skogen och har nu bosatt mig med man, dotter och katter i ett hus i norra Göingebygden med stor tomt, nära till natur och flertalet spännande hus och platser att hämta inspiration ifrån. Med utbildning inom kreativt skrivande, journalistik och marknadsföring samt arbetserfarenhet från olika delar av handelsbranschen har jag dessutom mött olika fakta, människor och behov som lätt appliceras i mina berättelser. 

De platser jag trivs bäst på är vid skivstången på gymmet, vid bordet längst in i ett hörn på ett café eller vid balkongbordet en ljum morgon med en kaffekopp och filt över axlarna samt endast vårfåglarna som ljudkuliss. 

Vingklippta

Vingklippta

  • Förlag: BoD
  • Utgiven: 2024-04-27
Det är en vacker höstdag då Kristoffer begravs i landsortskyrkan. Varken Lukas, Sofie, Anton eller Josephine vill egentligen vara där och flyr igen så fort tillfälle ges. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.