Spotify-blunder med Findaway Voices-villkor

🎙️ Advokatfiasko. Spotify har gjort bort sig rejält med Findaway Voices som man köpte 2021 i samband med en uppdatering av villkoren för indieförfattare (och en del mindre förlag) som väljer att distribuera ljudböcker via Findaway. Lite för mycket advokatspråk innebar att typ alla rättigheter skulle övergå till Spotify för den som godkände villkoren. Efter en kritikstorm där bland annat inläsaren Laura Horowitz läste avtalsvillkoren i en Tiktok-video så fick Findaway/Spotify pudla, men alla är inte övertygade och skadan är skedd.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL