Storytel-VD vill se sänkt bokmoms i Danmark

🎧 Mindremoms. Den svenska ljudboksmarknaden fick en bra boost när momsen på digitala böcker sänktes till 6 % för ett par år sedan. I grannlandet Danmark är momsen fortfarande 25 % (vilket den är på i stort sett alla varor eftersom man anser att är enklare än den svenska lapptäcket av momssatser och undantag). Det tycker Storytels VD Johannes Larcher är skamligt. I en intervju med Berlingske, som Bogmarkedet refererar till, menar han att sänkt moms skulle gynna inte bara Storytel utan även förlag och författare.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL