Denna artikel sponsras av författare/förlag

Med ett politiskt mord och dess ringar på vattnet fullbordar Leif Klingensjö sin trilogi

Leif Klingensjö. Bild: Privat.

Mord i välfärden är Leif Klingensjös tredje spänningsroman i en serie. En politiker dödas – är det ett personligt motiv eller ett angrepp mot demokratin? Parallellt med utredningen av mordet skildras även flera samhällsutmaningar, bland annat arbetet med att ta hand om utsatta barn och ungdomar.

Mord i välfärden utspelar sig i samma namnlösa, mellanstora svenska stad som de tidigare två böckerna, Vilse i välfärden och I välfärdens skugga. En politiker blir ihjälkörd av en motorcyklist och utredningen sätts i gång. I boken finns även en terrorist, en socialarbetare, en ung politiker och en polis som börjar närma sig pensionsåldern och inte riktigt hänger med i utvecklingen av polisarbetet.

Skrivandet började som ett sått att fördriva tiden på tåget mellan hemmet, då i Eskilstuna, och arbetet på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, i Stockholm. Att skriva av sig lite och ha roligt.

– Men när jag hade fått ihop en 150 sidor och började då fundera på om man skulle göra något mer av det. Så fortsatte det och nu har det blivit tre böcker.

Mord i välfärden

Mord i välfärden

  • Förlag: Vulkan
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2023-10-09
  • ISBN: 9789189792272

I böckerna får läsaren en inblick i arbetet på SKR, där Leif arbetat i många år. Sedan i somras är han pensionär vilket naturligtvis gör att tågresorna till och från arbetet upphört. Om det blir några fler böcker återstår att se.  Leif hade från början sagt tre böcker och det målet är nu uppfyllt.

– Det är ett jättejobb att skriva en bok. Vi får se. Det måste vara något som engagerar, inte bara ett mord. Inom ramen för spänningsromanen väver jag in frågor om samhället, till exempel hot och våld mot politiker och poliser, om ungdomars svårigheter att få stöd. Jag ger inga svar, det är ingen höger- eller vänsterbok, men jag får med aktuella frågor som diskuteras i samhällsdebatten.

Bakom böckerna ligger en gedigen research. Erfarenheterna från att ha arbetat med regionala och kommunala frågor i många år, varit ansvarig för olika politiska beredningar har kommit väl till pass.  Alla samtal med kommunpolitiker har bildat underlag till böckerna.

Utöver spänningsromanerna har Leif Klingensjö också skrivit en barnbok, baserad på de historier han berättade för sina barn när de var små. Han har kallat den Historien om den gamle mannen.

Nu bor Leif med sin hustru i Mariefred. Tiden går åt till odling, motion och tid med barnbarnen.

Om författaren:

Leif Klingensjö bor i Mariefred. Han har under ett stort antal år arbetat på Sveriges Kommuner och Regioner med välfärdsfrågor, integration och utbildning. Utifrån sina erfarenheter har han skrivit tre spänningsromaner. Dessutom en barnbok för de mellan 5-10 år. 

Mord i välfärden

Mord i välfärden
Författare
Förlag Vulkan
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor354
Vikt374 gr
Utgiven2023-10-09
SABHc.01
ISBN 9789189792272

Motorcykeln tog fart över torget. Målet var den kända politikern. Smällen gick inte att undvika. I en båge flög politikern upp i luften och landade död på betongplattorna. Plötsligt följdes mordet av flera attentat. Var det ett angrepp på demokratin eller fanns det andra motiv?

Mord i välfärden är Leif Klingensjös tredje spänningsroman. Den är en fristående fortsättning på Vilse i välfärden och I välfärdens skugga.

Boken fångar upp delar av samtiden med ett aktuellt innehåll. Med mord, politik, val, hemligheter och en allt ökande spänning.

Läs också Leif Klingensjös barnbok Historien om den gamle mannen.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se