YA-läsare i större åldersspann – nu 12-44 år

📚 Äldre YA. Nya studier visar att personer mellan 12 och 44 år numera läser YA (Young Adult), skriver Publishers Weekly. Ursprungligen definierades YA som åldersgruppen 12-18 år där vi i Sverige använt tonårsböcker och ibland unga vuxna (16-29 år). I en undersökning var 51 % av köparna till YA-böckerna i åldern 30-44 år och 78 % av dem avsåg att läsa böckerna själva. Det här skapar utmaningar kring hur ”vuxet” innehållet egentligen kan och får vara i YA-böcker.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.