Pernilla Elmquist debuterar med Hel och ren

Pernilla Elmquist. Foto: Peter Erlandsson

Jag heter Pernilla Elmquist, 60 år och har haft ett spännande liv som fotomodell, journalist med uppdrag för vecko-och-dagspress. Utbildade mig till manusförfattare på Hollywood Script Writing Institut och regisserade kortfilmen Ester. Jag är mamma till två metalmusiker, kom 6: a i Mästerkocken 2011, vann SM-guld i food trucks med min food truck Nordic Street Food 2016 och har gett ut kokboken The Nordic Street food story och kokbok som vann Selmapriset 2022.

Jag bor med min man och min katt i en stuga i mittskåne vid en sjö och gillar utmaningar. 2010 gick min mamma bort i cancer och 2015 drabbades jag av bröstcancer. Då började skriva. Jag fick snälla läsare som tyckte om det jag skrivit, men insåg att det inte var en bok. När jag fick ett stipendium att skriva i Ingmar Bergmans hus vågade jag gå in i texten. Reste till Nice och skrev. Gick två skrivarkurser och när jag under tiden gick i terapi föll allt på plats. 

Hel & ren

Hel & ren

Ellis uppväxt under 60-och 70-talet är perfekt. Prydliga kläder, vackra frisyrer, trendiga möbler och fantastiska maträtter. Men under den polerade ytan befinner hon sig i ett känslomässigt kaos. Otrygghet, försummelse och psykisk stress förvandlar henne till en karaktär i föräldrarnas skådespel och hon tvingas hantera sina traumatiska upplevelser själv. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL