Ulrika Frisk debuterar med När violerna blommar

Ulrika Frisk.

Mitt namn är Ulrika Frisk, f.d. förskollärare och jag bor i det vackra Hälsingland.  Jag är en vanlig person,  en fembarnsmamma som hamnat i en ovanlig situation i livet som själv cancerdrabbad och anhörig när min man drabbades av cancer.  Detta fick vi reda på tre timmar innan min sista behandling.

Jag skriver om vår resa, hur vi kämpar för att hålla oss kvar genom att ta andra vägar och hur vi fortsätter att leva och resa trots kaoset vi befinner oss i. I boken har jag delat med mig av mina erfarenheter, vad som var bra och fungerande för oss. Jag ger både ris och ros till hur samhället och vården fungerar när man hamnar där vi gjorde. 

Syftet med boken är att försöka hjälpa de som varit eller är i mina skor som drabbad eller anhörig, för att de ska känna igen sig och få hjälp av boken.  Jag hoppas också att den skapar debatt inom och utanför sjukvården. Det som är bra lyfts fram, men ger kängor till det som inte fungerar riktat till ansvariga ända uppe på regeringskansliet. Jag tror att tillsammans kan vi förändra så det inte ska vara plånboken som styr vilken vård man får eller hur driven man är. 

Boken handlar också om hur man kan hitta livsglädje och hur viktigt det är att ha hopp som hjälper en framåt hur litet halmstrået än är. Att aldrig sluta leva, hitta skrattet och glädjen. 

När violerna blommar : om att leva när det inte går att andas

När violerna blommar : om att leva när det inte går att andas

Ulrika Frisks bok Där violerna blommar är en stark berättelse om livet med sjukdomen cancer. Hennes sätt att pratskriva ger ett högt tempo och beskriver naket och sanningsenligt varje känsla som dyker upp under resans gång. Resan vars mål är att bli frisk. Beslutsam­heten, kampen och relationerna till nära och kära finns relaterade i och mellan varje rad. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL