20tal Bok får pris som årets poesiförlag 2023

Madeleine Grive och Alexander Svedberg tar emot priset till förlaget 20tal Bok. Foto: ÖRNEN OCH KRÅKAN.

Årets poesiförlag är en tidskrift som blev ett förlag. Örnen och Kråkans pris 2023 går till förlaget 20tal Bok för att man med ”till synes outsinlig ork och ett varmt hjärta för poesin år efter år skapar levande sammanhang för dikten”.

Örnen och Kråkans pris instiftades för att uppmärksamma, värdera och främja ”förläggeriets konst”. I år är det tredje gången som priset i form av en vandringspokal i glas fylld med mörk rom delas ut till ett förtjänt poesiförlag. Ett diplom att hänga på väggen hör också till.

20tal är från början en tidskrift, men har med åren breddat verksamheten till att gälla även festivaler, klubbar, skrivverkstäder, uppläsningar och scenföreställningar – och bokutgivning.

”I alla dessa sammanhang ger man poesin en publik den annars alltför sällan når”, skriver juryn i sin motivering.

Priset delades ut under Poesimässan i Stockholm under fredagen.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL