Denna artikel sponsras av författare/förlag

Bokförlaget Stolpe söker Biträdande fackboksförläggare inom ämnet historia samt vikarierande förlagsadministratör

Bokförlaget Stolpe söker just nu en biträdande fackboksförläggare inom ämnet historia samt en vikarierande förlagsadministratör.

Om verksamheten

Bokförlaget Stolpe ger ut fackböcker av högsta kvalitet, vilket betyder att vi lägger stor vikt vid design, repro, tryck och bindning. Förlaget ingår i Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål. Vi förlägger böcker baserade på stiftelsens forskningsprojekt och seminarier och ser till att de blir tillgängliga i Sverige och övriga världen.

Nu söker vi en biträdande fackboksförläggare inom ämnet historia samt en vikarierande förlagsadministratör. Bokförlaget Stolpe erbjuder en givande arbetsmiljö intill Stureplan i Stockholm, med möjlighet att utvecklas och där ingen dag är den andra lik. Arbetet på förlaget sker i en internationell kontext vilket innebär att resor både nationellt och internationellt kan förekomma.

Om tjänsten som biträdande fackboksförläggare

Du arbetar i ett engagerat team och under ledning av förlagets vd och redaktionsansvarig. Du driver självständigt egna bokprojekt inom humaniora och samhällsvetenskap och initierar samt håller kontakt med alla förekommande externa medarbetare som skribenter, redaktörer och formgivare. Du ansvarar för produktionen av dina projekt från ax till limpa och är delaktig i projektens marknadsplanering, releaser och event. För att lyckas i rollen krävs noggrannhet och god strukturkänsla då du ansvarar, planerar och koordinerar arbetsrelaterade åtaganden.

Om tjänsten som vikarierande förlagsadministratör

Förlagsadministratören agerar som nav i vårt administrativa arbete. Tjänsten innebär en central roll i ett team om elva medarbetare där du kommer att ansvara för flera av förlagets administrativa uppgifter så som avtalshantering, fakturor och utbetalningar, kundregister, inregistrering av lager, viss upphandling, hantering av mailutskick och frakter. Vidare kommer du att assistera vd, marknads- och redaktionsansvarig samt övriga gruppen i det dagliga arbetet. Tjänsten innefattar även koordinerande uppgifter inför mässor, event, seminarier och andra tillställningar. Kort sagt, du kommer att vara spindeln i nätet, vårt ansikte utåt och ha övergripande koll på allt som sker.

Läs mer om vad vi önskar för profil hos dig som söker respektive tjänst på vår hemsida www.bokforlagetstolpe.se. Båda tjänsterna avser heltid.

Vi vill ha din ansökan hos oss senast den 17 september 2023 till pia@stolpepublishing.se.

För den här rekryteringen har vi det rekryteringsstöd vi behöver och undanber oss kontakt i det ärendet.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se