Streamingsuccén Humlan Djojj blir till fysisk bok hos The Book Affair

Pressbild Staffan Götestam, Adam Portnoff och Josefine Götestam. Fotograf: Anja Callius

Sagofiguren Humlan Djojj har gjort en makalös digital succé med totalt mellan 500 000–600 000 streams varje dag. Den stora hiten Djurens vaggvisa har legat på Spotifys topp 50-lista i Sverige sedan juni 2022. När House of Stories, skaparna bakom den otroliga succén, nu planerar en bokserie för barn i åldrarna 3–6 år väljer man att ingå ett samarbete med The Book Affair som därmed breddar verksamheten till att även inkludera barnböcker. Del ett i den planerade serien, Humlan Djojj räddar blomsterängen, utkommer 24 oktober.

– Vi är ett litet och smidigt familjebolag fast vi har en bred verksamhet. Vi har nära till beslut och väljer våra samarbetspartners med omsorg. Humlan Djojj ligger oss nära hjärtat och vi är så glada över framgångarna. Att ge Djojj fysisk bokform tillsammans med vännerna på The Book Affair ska bli så roligt, säger Staffan Götestam, en av profilerna bakom House of Stories och ett välkänt namn inom kultursfären.

Josefine Götestam skriver och framför sångerna om Djojj tillsammans med Adam Portnoff. Över 50 visor senare tilldelades de tidigare i år STIMs utmärkelse +100 som listar de snabbast växande låtskrivarna i Sverige.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

– Jag har jobbat med många stora profiler och varumärken genom min karriär men aldrig en humla med så många streams i bagaget. Det är med stor glädje vi välkomnar familjen Götestams otroliga universum till förlaget och att vi tillsammans med dem får bygga vidare på Humlan Djojjs framgångar, säger Adam Dahlin, förlagschef på The Book Affair.

Humlan Djojj finns även som animerad serie, mjukisdjur, musikalteater och har en egen Youtube-kanal, läs mer på Djojjs hemsida.

Boken Humlan Djojj räddar blomsterängen utkommer 24 oktober.

The Book Affair är ett bokförlag som ger ut både fack- och skönlitteratur och erbjuder författare marknadens mest moderna och flexibla samarbetsavtal för alla format. Förlaget grundades 2018 av Alexandra Torstendahl och Alexandra Lidén och nischar in sig på kvalitativ utgivning och entreprenörsdrivna upphovsmän. Läs mer på www.thebookaffair.se

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.