Adam Dahlin lämnar The Book Affair – blir litterär chef på Norstedts

Adam Dahlin blir ny litterär chef på Norstedts förlag. Pressbild.

Adam Dahlin återvänder till storförlagsvärlden och blir ny litterär chef på Norstedts förlag. Han lämnar därmed uppstickaren The Book Affair efter två och ett halvt år.

– Jag har trivts jättebra. Två och ett halvt jättespännande och roliga år. Vi har under den tiden vuxit och blit ett etablerat förlag i branschen. Och min plan var alltid att stanna länge på The Book Affair. Men jag fick en fråga från Håkan Bravinger, som ledde till ett samtal, som ledde till ett konkret erbjudande – och det var alldeles för intressant för att låta bli att tacka ja till, , säger Adam Dahlin till Boktugg och tillägger:

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

– Att få arbeta på ett så anrikt och fint förlag med lång historia ska bli så kul. Att vara med och framtidssäkra Norstedts är en ära och ett uppdrag jag är stolt över.

Adam Dahlin blir alltså ny litterär chef på Norstedts förlag, där han tillsammans med förlagschef Håkan Bravinger och publicistisk chef Cecilia Kerstell kommer ingå i Norstedts publicistiska ledning. Adam Dahlin kommer närmast från The Book Affair där han varit förlagschef och delägare. Innan dess var han förlagschef på Forum.

– Adam kan branschen utan och innan och har stor vana av att arbeta med viktiga författarskap. Jag är övertygad om att Adam med sitt kontaktnät och inblick i affären kommer att stärka och utveckla Norstedts i det publicistiska arbetet med utgivningen i alla genrer och i alla format, säger Håkan Bravinger, förlagschef på Norstedts, i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över att Adam vill komma till oss. Med honom ombord så stärker vi vårt publicistiska team och fokuset på att utveckla den kommersiella affären på Norstedts förlag, säger Linda Säresand, vd på Norstedts Förlagsgrupp, i samma pressmeddelande.

Vad kommer du att sakna med The Book Affair och det lilla förlaget?
– Förutom vad jag sa tidigare så kommer jag kommer jag framför allt att sakna mina fina kollegor och de författarskap som jag tycker så mycket om och inte hann riktigt bli klar med. Så det är dubbla känslor en så här dag förstås.

Vad är det du kommer att jobba med främst på Norstedts?
– Min roll blir litterär chef med inriktning på skönlitteratur. Och jag kommer att ingå i den publistiska ledningen tillsammans med Håkan Bravinger och Cecilia Kerstell.

Vilka erfarenheter tar du med dig till Norstedts?
– Jag tar med mig min långa erfarenhet från Forum och allt vi skapade och byggde upp där. Och nu kan jag addera alla erfarenheterna från det lilla snabbväxande förlaget. Sammantaget hoppas jag kunna ha något att tillföra i diskussioner, färdväg och strategi på Norstedts, säger Adam Dahlin.

Är du kvar som delägare i TBA även framöver?
– Nej, när jag avslutar min anställning så köps även aktier tillbaka.

Adam Dahlin tillträder sin tjänst under hösten, exakt tillträdesdatum är inte bestämt.

Nyfiken på nya boksläpp? Kolla in aktuella nya böcker!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.