My Westerdahl debuterar med Matfrihet – bli fri från känsloätning och matångest med intuitivt ätande

My Westerdahl. Fotograf: Tim Kristensson.

Jag blev bantad från fyra års ålder på vårdens inrådan. Jag var så rädd, skrämd och avskydd för min tjocka kropp att jag fortsatte gå på olika dieter upp i vuxen ålder. 

Mina viktresor höll i max några år, men alltid kom alla kilon tillbaka igen. Jag trodde att det berodde på min dåliga karaktär, att det var mig det var fel på. 

Min avsky mot min kropp höll i sig fram tills jag kom i kontakt med intuitivt ätande. Jag hade trott att det var matreglerna som var min räddning, när det visade sig att dieterna var roten till matkaoset. 

Min relation till maten transformerades från ångestladdad till balanserad och lugn. Jag påbörjade en resa mot kroppsacceptans, att förstå vetenskapen bakom mänsklig metabolism och insikten om att trots mina insatser, kunde jag inte förändra min vikt på det sättet jag önskade.

Kroppen kommer alltid att kämpa emot en viktnedgång, det är så kroppar fungerar. Det var alltså inte mig det var fel på, det var ren biologi som gjorde det svårt för mig att bli mindre. 

Matfrihet : bli fri från känsloätning och matångest med intuitivt ätande

Matfrihet : bli fri från känsloätning och matångest med intuitivt ätande

Har du också känt att du saknar viljestyrka, disciplin och kontroll över vad du äter? Du försöker hålla dig till din plan men misslyckas gång på gång och det slutar med ett ätande som tar dig tillbaka till ruta ett.

Vi är många som har en krånglig relation till mat. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.