Elin Östberg debuterar med Linnéa och Heliangänget: Kristallstaven

Elin Östberg. Fotograf: Sofia Svensson Hagnell

Jag heter Elin Östberg och är utbildad socionom och bibliotekarie. Nu debuterar jag som författare. Jag är uppvuxen i södra Sverige men bor sedan 20 år tillbaka i Jämtland. Jag är gift och har två barn och två Jämthundar.

Sedan jag flyttade till Jämtland har miljön här med höga berg och djupa skogar varit en inspiration. Jag har alltid tyckt om att läsa och har länge varit intresserad av litteratur för barn och ungdomar, framför allt fantasy. Deltagande i kurser på folkhögskola i folkmusik och skrivande har lett till att jag har börjat skapa egna låtar och berättelser. Mitt skrivande utvecklades när jag studerade litteraturvetenskap. Det förfinades när jag tog stöd av en redaktör på det förlag som nu ger ut min debutroman.

För några år sedan inspirerade min släkting Linnea mig till att börja skriva min debutroman. Jag ville skriva en berättelse som visar henne och andra barn som drabbas av sjukdom, mobbning eller andra svårigheter, att de är starkare än de kanske tror.

Linnéa och Heliangänget : kristallstaven

Linnéa och Heliangänget : kristallstaven

I den lilla staden Snöberga bor Linnéa med sina föräldrar. Våren då hon går ut fjärde klass börjar spännande saker att hända. Linnéas kristallhalsband skiftar färg och hon får komma med i Heliangänget. Linnéa flyttar in i Besthuset, ett enormt hus som ser ut som en förvuxen trädkoja och med en mängd spännande rum. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.