Elin Karlsson debuterar med Lennon och jag

Elin Karlsson. Foto: Ninja-Li Einarsson Stahre

Under åren som socionom har jag lärt mig mycket. Det allra viktigaste är kanske insikten om att det alltid blir fel när jag inbillar mig att jag vet. När jag tror att jag på förhand vet hur någon är eller vad som har hänt. Med åren har jag förstått att varje situation måste mötas med ett öppet sinne. En annan viktig lärdom är att ingenting är på bara ett sätt. Även den värsta våldsutövaren har positiva sidor och även barn som är rädda för sina föräldrar älskar dem. Ingen är bara elak, och ingen är bara snäll. Dessa insikter dyker gång på gång upp i mitt skrivande. Inte minst i min debutbok Lennon och jag. Det är en spänningsbok om relationer för åldern 9 – 12 år. Boken ställer bland annat frågan: Vad vet man egentligen om andra människor? 

Till vardags arbetar jag med socialt arbete i en akutverksamhet. Jag bor i småländska orten Nybro tillsammans med min familj. De senaste tre åren har jag studerat kreativt skrivande på Linnéuniversitetet och har en konstnärlig kandidatexamen i ämnet. 

Lennon och jag

Lennon och jag

Jag kommer inte göra det.

Som i slowmotion såg jag hur Rasmus höjde knytnäven och måttade ett slag rakt mot Lennons ansikte. 

Sonny har precis flyttat till Broboda tillsammans med sin mamma. Han saknar sin bästa vän Linn, och för att inte tala om katten Maja. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.