Sökmotor med chatt – döden för SEO?

💣 SEO-dödare. Google har visat upp hur framtida sökresultat kan komma att presenteras med hjälp av AI och resultatet kan bli ett dråpslag för alla företag som ägnat åratal åt att sökmotoroptimera sina webbplatser. Mer av informationen visas direkt på Google, även om källorna visas tydligt, vilket ger färre klick och mindre trafik för dem som skapat innehållet. Matt Novak på Forbes uttrycker det så här dramatiskt:
”Och, med risken att överdriva de potentiella konsekvenserna, kommer det att vara som att släppa en atombomb på en onlinepubliceringsindustri som redan kämpar för att överleva.”

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.