Denna artikel sponsras av författare/förlag

I spänningsromanen Doris skildrar Stig Knutsson företagares utsatthet

Stig Knutsson är aktuell med spänningsromanen Doris. Bild: Ingrid Hertz

Stig Knutsson är aktuell med ljudboken Doris, en spänningsroman om företagare som av en kriminell grupp pressas att betala för beskydd. Lyssnaren kan se fram en spännande skildring av hur Sverige kan se ut idag.

Stig Knutsson har sedan 1996 skrivit flera böcker med Storstockholm som spelplats och miljö. Han vill skildra Sverige av idag och är själv bosatt i Stockholm.

– I Doris tar jag upp småföretagares situation och utsatthet i storstaden. Företagarna hotas av en kriminell gruppering – som utgör en del av den italienska sällskapsföreningen Lonini Classico i innerstan. Avsikten med hoten är att pressa företagarna att betala för ”beskydd”. Lonini Classico försöker även tjäna pengar på bordellverksamhet. Invävt i berättelsen får vi följa polisens arbete med att lösa och klara ut det Lonini Classico åstadkommer. Jag har odlat en grupp poliser och åklagare som i stort återkommer med något tillskott eller förändring.

– Jag har skrivit ett större antal spänningsroman-manus i samma miljö sedan 1996. Doris tar upp en aspekt av det kriminella livet där försäljning av narkotika är en viktig inkomst. Jag följer noga nyhetsrapporteringen och vill vara aktuell. I Doris har en falsk swish-app en viktig roll.

Doris

Doris

  • Förlag: Bookea
  • Format: Ljudbok (mp3)
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2023-04-19
  • ISBN: 9789189798588

Stig Knutsson beskriver Doris som lyssnande för vuxna som gillar spänning.

– Det börjar dramatiskt för Doris själv. Även i Doris väver jag in kultur i handlingen, gärna modern kvalitetskonst efter andra världskriget. Återkommande är också skildringar av mat och dryck. Jag har lång erfarenhet av storkök och ett stort matintresse.

Hur kom det sig att du började skriva böcker?

– Jag har ett starkt konstnärligt inslag i mitt liv. Jag har målarskola i grunden och sysslat många år med mitt måleri. Har varit medlem i KRO och ställt ut flitigt. Bland annat i New York. Jag är disputerad i regional planering och har forskat och bland annat undervisat om staten, det allmänna och sociala frågor som jag känner mig hemma i. På universitetet har jag skrivit flitigt. Som forskare lär man sig att ställa utforskande frågor. Under en längre vistelse i Spanien började jag skriva en spänningsroman som har getts ut som såväl bok Falska Blad 1996 och som ljudbok för några år sedan. Där och i de följande böckerna kunde jag använda både min kunskap och tidigare erfarenhet som socialchef.

Fler böcker från Stig Knutsson är att vänta.

– Ja. Utmaningen att skapa spelplaner med spännande konflikter som i något avseende speglar det svenska samhället och det politiska livets spänningar och extremmiljöer är något som lockar.

Om författaren:

Stig Knutsson är doktor i regional planering, socionom och fil. mag. i pedagogik. Har en bakgrund som forskare och universitetslektor på KTH och Stockholms universitet men även som kommunal programchef. Han har i Doris flätat samman sin kunskap med en mångårig erfarenhet av hur Sverige fungerar.

Doris

Doris
Författare
Medverkande
Förlag Bookea
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatLjudbok (mp3)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2023-04-19
SABHc.01
ISBN 9789189798588

DORIS handlar om hur tre småföretagare i Årsta genom sina egna kontakter svarar upp mot att det kriminella Lonini Classico i Stockholm som med olika utfall försöker tvinga på dem att betala för oönskat beskydd.

Stig Knutsson, doktor i regional planering och dessutom socionom och fil. mag. i pedagogik har i DORIS flätat samman sin kunskap med sina mångåriga erfarenheter av hur Sverige fungerar.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se