Förläggaren Jenny Franke till Natur & Kultur

Natur & Kultur utökar sin utgivning av kvalitetslitteratur för barn och ungdomar och rekryterar Jenny Franke som förläggare. Foto: Ira Bilyk.

Jenny Franke blir förläggare för barn- och ungdomsböcker på Natur & Kultur. Hon kommer närmast från Bonnier Carlsen men har tidigare drivit egna bokförlaget Mirando.

– Att få vara en del av den viktiga satsning som Natur & Kultur nu gör är ett förtroende som jag är väldigt glad över. Kvalitetslitteratur för barn behövs nu mer än någonsin, säger Jenny Franke i ett pressmeddelande.

De senaste åren har Natur & Kultur prisats och uppmärksammats för sin kvalitetsutgivning av barn- och ungdomsböcker. Nu stärker förlaget utgivningen ytterligare genom att anställa Jenny Franke som förläggare.

– Vi har några mycket fina barnboksår bakom oss och ser fram emot att förstärka vår utgivning med en så rutinerad och välmeriterad förläggare som Jenny, säger Marie Augustsson, utgivningsansvarig för barn- och ungdomslitteratur på Natur & Kultur.

Jenny Franke kommer närmast från Bonnier Carlsen och har dessförinnan drivit bokförlaget Mirando. Hon har förlagt verk av författare och illustratörer som Sara Lundberg, Sara Stridsberg, Beatrice Alemagna, Malte Persson med flera. Hennes utgivning är flerfaldigt prisbelönt, bland annat med Augustpriset.

– Vi har följt Jennys arbete under lång tid och hon har en unik kompetens som formgivare, redaktör och förläggare. Vår barnboksutgivning är viktig för oss och nu satsar vi ytterligare på den, säger förlagschef Annika Welinder.

Jenny Franke tillträder sin tjänst som förläggare på Natur & Kultur i augusti.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL