Scandbook rapporterar starkt första kvartal 2023

🧻 Tryckrapport. Scandbook ökade omsättningen under Q1-2023 jämfört med samma period förra året till 100,7 (97,7) Mkr och medan rörelseresultatet (EBIT) sjönk till 4,4 (9,1) Mkr. Första kvartalet 2022 var turbulent med bland annat skenande papperspriser. Därför beställde förlagen böcker tidigare än normalt vilket ökade beläggningen i ScandBooks anläggningar. Idag är läget annorlunda.
”Kostnaderna för tryckmaterial som grafiskt papper, färg och lim var som högst i december 2022 och har under första kvartalet sjunkit, dock marginellt. Behovet från förlagen att säkra produktionsresurser inför höstens högsäsong bedöms lägre än föregående år och därför är beläggningen på ScandBooks anlägningar mer normal under Q1 2023”, skriver Scandbook som förväntar sig att papperspriserna sjunker ytterligare något.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL